cause you are the piece of me i wish i didn't need

tänka sig, idag åker jag iväg för att besöka mitt femte land detta år (hittills). teneriffa står på schemat och familjen är redo. jag är redo för träning, sol och mysiga kvällar!

igår fick jag träffa älskade ellabella och ernst samt äta middag på peppes. vilken kväll! ni får ha det fint mina vänner så får vi se när vi hörs nästa gång! puss.
 
 
 

dåliga nyheter: tiden flyger iväg, bra nyheter: du är piloten

under dessa fem dagar hemma har jag bland annat ätit middag på allstar med la familia, haft en mysig vinkväll med niklas och kalle, firat storasyster som fyllt 27 år, åkt slalom i bygdsiljum med robin, druckit te med niklas och kittis, ätit hemmagjord glass med niklas och dedi (som jag även färgade håret på, vilken puma!), kört ett spinningpass + ett styrkepass och sist men inte minst... BLIVIT ERBJUDEN TJÄNSTEN SOM RESELEDARE HOS APOLLO SOMMAREN 2013!!!!! när jag fick mailet höll mitt hjärta på att slå sönder, men jag öppnade, läste och tackade ja. jag ska flytta till grekland den 25e april, jobba som reseledare i parga i cirka 6 månader. parga är en mysig stad på greklands västkust - litet, genuint och idylliskt. jag tror jag kommer trivas där och jag hoppas så många som möjligt tar sig dit och hälsar på mig och mina kollegor! jag får mer information om exakt längd på perioden och allt efter påsk så jag har inte mer att säga nu än att jag är sjukt lycklig att jag fick jobbet!

och imorgon bär det vidare.. till teneriffa! vi åker hela familjen + william. det blir träningsläger för vissa, strand/poolhäng, firande av pappa som fyller 60 och bara reeeen semester i en vecka. gud så skönt! och nej, jag har inte fått nog av solen än.. och tur är väl det.. hehe. iiih. kan inte fatta!
 
ikväll ska jag mysa med ellabella och bara packa inför teneriffa. pusss!!
 

a-apollo, i follow you

sitter här på arlanda och läser igenom de 40 breven jag fick i ett kuvert med fina kommentarer om mig. det var ensamt att sova själv inatt efter två veckor med sällskap. och det är med sorg i hjärtat, lycka i själen och tårar som rinner längst kinderna som jag tackar alla fina människor för dessa två veckor. som vi har kämpat, skrattat och växt. jag tror jag talar för alla när jag säger att det har varit mer än bara en fantastisk bra utbildning, det har varit en lärdom om livet och att hitta sig själv. jag är så lycklig att jag har träffat vänner som kommer vara vänner för livet och alltid ha stor plats i mitt hjärta, samtidigt som jag är så ledsen över att man inte har någon aning om man kommer träffas igen. avskedet på istanbul flygplats för de som skulle till danmark och avskedet på arlanda var bland de värsta i mitt liv. vi har lagt ner vår själ i något tillsammans i två veckor, hjälpt och stöttat varandra. helt otroligt hur man kan komma varandra så nära under en så kort tid. jag önskar innerligt att vi stöter på varandra i utlandet i framtiden, annars på svensk mark. det här var bara ett "vi ses snart igen"avsked.

det känns jobbigt och ensamt att komma hem nu. ingen kan sätta sig in i vad detta har varit för resa, vissa tror jag har varit på semester, vissa en helt vanlig utbildning. men jag säger då bara det, det här har varit något utöver det vanliga och är helt klart ett av de mest speciella minnen jag har av mitt liv - än så länge. innan onsdag får alla besked om hur framtiden kommer se ut och jag får bara en stor klump i magen när jag tänker på det så lämnar det som det är tills jag vet. under utbildningen fick vi veta att det hade blivit större konkurrens för att få jobb i nuläget på grund av att destinationer lagts ner och därmed behövs det inte lika många reseledare. men hur det än går så ångar jag aldrig att jag gjorde det här.

ett extra tack till annika, jacob och lasse, som har varit mina närmsta lärare och de som fått mig att känna mig trygg i mig själv, givit mig inspiration och en klarare bild om det jag vill. christine och emma - finner inga ord för er, ni är bara bäst och jag vet inte vad jag hade gjort utan er. kommer sakna våra skrattluncher, pensionärskvällar och crymoments. vi ses, antingen med eller utan uniform. det vet jag!

med lite bilder från avslutningskvällen så sätter jag mig på planet hem till umeå med bästa musiken från senaste tiden i lurarna. puss!
 


svett, tårar och lyckorus

ytterligare tre examen avklarade, godkända (och kanske till och med lite mer). känns så skönt, vilken lättnad. imorgon väntar det sista examensprovet på denna utbildning och sen inväntar man bara beskedet..

idag hände det, det vi alla ändå pratat lite om och funderat på om det ska ske - ett oväntat case. klockan 03.30 ringde det på telefonen bredvid min säng, jag vaknar i panik och tänker "va? jag har väl inte beställt wakeup-call från receptionen", så jag svarar "hello". på andra sidan är det en av lärarna som säger att det uppstått en krissituation och att de behöver min och min rumskompis hjälp. "ta på er uniformen, ta med er väskorna och kom till golden hall så fort som möjligt". på 5 minuter stod vi där nere, först av alla (YES), nyfikna som aldrig förr på vad som ska hända. dagen resulterade i 11 timmars jobb med en situation och vi fick verkligen känna på hur det kan vara ute i arbetslivet som reseledare. skitkul verkligen!

men nu är man trött, sjukt trött. det blir massor av efterrätt ikväll och sen pluggpluggplugg. morgondagens examen ska sitta som aldrig förr! först lite bilder från senaste dagarna! pusss!


en vecka har gått, en återstår

alltså herregud! vilket tempo det är här. har lärt mig så mycket de senaste dagarna att det inte ens är lönt att börja rabbla upp vad. men jag har då haft min första examen som jag fick godkänt på (YES!!) så nu återstår "bara" en inspirationsmöte-examen, en sälj-examen och ett skriftligt prov på måndag och sedan ännu en im-examen på torsdag. och på dagarna där emellan fyller de bara på med info och uppgifter. ibland tror jag att mitt huvud ska sprängas men ibland funderar jag över om det här verkligen är på riktigt, tänk att jag får vara med om en sån här otrolig utbildning, lära känna så fina människor och tänk om jag får jobbet jag drömt om så länge. helt sjuk!

igår hade vi en utekväll, hela gänget på 42 stycken fyllde den lilla bar som innan var helt tom. vi firade att vår första examen var avklarad och vi hade det grymt roligt. det känns jättetråkigt att vi bara har en vecka kvar med varandra, känns som att vi har känt varandra i tre veckor och inte bara en.

annars börjar danskan ta sig, man äter som en galning tre gånger om dagen då hotellet dukar upp sjukaste buffén men jag har hunnit med några träningspass iallafall så det jämnar väl ut sig. nu somnar jag snart säger därför godnatt med en bildbomb!
 
 

arrival go, departure go, arrival send, departure send

efter en intensiv dag då vi gått igenom typ.. allt känns det som, och även börjat öva praktiskt på "på transferbussen" så sitter jag nu efter en fet middag (som vanligt) och pluggar på hotellrummet med harlem shake i hörlurarna. vi har vår första examen redan nu på torsdag och efter det återstår tre stycken. här är det tempo! men jag gillar det, jag gillar hela gruppen och allt här faktiskt! känns skitkul!
snart ska jag gå och möta upp några från min basgrupp "sunny beach" (den har ingetning att göra med den destination vi kommer att bli tilldelade senare) och plugga lite tillsammans. inför olika uppgifter ska vi studera om både sunny beach i bulgarien och chania i grekland, så lite hjälp av varandra skadar nog inte när det är rätt mycket att ta in. hoppas allt flyter på där hemma för er också mina godingar, pusssn!


at rejse er at leve

igår anlände jag och den svenska gruppen i turkiet, side och commondore elite på morgonen. vi blev väl bemötta av några från lädarteamet och därefter fick vi inviga den helt gudomliga frukostbuffén. hotellet vi bor på är superfint, lite mer att hänga i julgranen än vissa av de hotellen vi bodde på i asien. igår var en ledig dag för oss eftersom att resten av gänget kom igårkväll. vi utforskade hotellet, side, åt av hotellets goda mat (buffé till frukost, lunch och middag i två veckor, hur ska detta sluta?) och avslutade kvällen med lite biljard och plugg. jag fick äntligen träffa min rumskamrat när det var läggdags och vi hann byta lite ord på danska, det började med att jag fick säga "va?" varannan mening men nu är det nog bara var tredje, så lite bättre blir det. kommer ju vara king på danska när jag åker härifrån om två veckor!

idag började utbildningen på allvar med information, presentation och lite olika grupparbeten. vi är alla sammanlagt ca 42 elever varav 10 är svenskar, 2 är norskar, 2 är finskar och resten är danskar. åh det är så himla kul det här, det är redan bra sammanhållning och alla är så sköna. är så glad att jag gör det här, jag kommer åka hem med så mycket nya kunskaper och som lärarna säger så är reseledarutbildningen det bästa de gjort i hela sitt liv. känns rätt bra att höra det.

nu ska jag skriva dagens loggboksinlägg och sen är det läggdags, har blivit rätt förkyld så jag vill verkligen komma ikapp med sömnen så jag blir lite piggare om dagarna och även kan börja träna igen. det finns ett gym och en simhall som jag hade tänkt utnyttja så fort jag blir frisk! puss och godnatt!
 

back in black

heeeej! jag är tillbaka i sverige - efter två månader och tre länder. de dagar jag varit hemma har varit så himla fullbokade med att träffa alla nära och kära, fixa ärenden och bara ta det lugnt och packa upp. jag har även packat ner, för imorgon åker jag till turkiet på reseledarutbildningen i två veckor.

asien då. hur bra som helst. det går som inte riktigt att berätta kortfattat om en sån resa men ni har väl mest troligt följt resebloggen så ni har lite koll. vi har varit med om så mycket roligt, träffat helt otroliga människor och varit på så vackra platser. jag kommer väl under tiden lägga upp lite bilder från resan här, annars finns allihopa på facebook inom snar framtid. skönt att vara tillbaka! puss!
 

RSS 2.0